تماس با ماهی قرمز موجب بروز "آلرژی" می شود

پایگاه اطلاع رسانی صاعقه

 

 

مردم مراقب مخاطرات بهداشتی ناشی از خرید و نگهداری ماهی قرمز باشند و توصیه های بهداشتی را در این خصوص رعایت کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صاعقه به نقل از باشگاه خبرنگاران  ،دکتر بابک عشرتی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: ماهی قرمز در صورتی که در ظروف نامناسب نگهداری شده و تغذیه نادرست و شرایط محیطی نامطلوب داشته باشد دچار بیماری می شود که این بیماری قابل سرایت به محیط زندگی و افراد خانواده است.

 
دکتر بابک عشرتی بیان کرد: آشنایی با بیماری های ماهی قرمز و راه های پیشگیری از بروز آن نه تنها عمر بیشتر این آبزی را به همراه دارد، بلکه از پراکندگی آلایندگی احتمالی محیطی میکروب ها و مخاطرات بهداشتی جلوگیری می کند.
 
وی خاطرنشان کرد: دما و میزان اکسیژن آب، اسیدیته، غلظت آمونیاک به عنوان سمی ترین ترکیب موجود در آب، نیتریت ها و نیترات ها در زیست آبزیان نقش محوری دارد و در صورتیکه این ترکیبات نامناسب باشد ماهی قرمز بیمار و یا تلف می شود.
 
دکتر عشرتی توضیح داد: یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از تماس با ماهی قرمز بروز انواع آلرژی بویژه حساسیت های پوستی است.
 
وی ادامه داد: برخی از ماهی های قرمز مبتلا به انواع بیماری های آبزیان نظیر وجود لکه و زخم در بدن، باله های تاخورده بی رنگی فلس ها و نارسایی در چشم ها هستند که در صورت بروز چنین علایمی باید از محیط زندگی دور شوند.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: توصیه مسوولان بهداشتی به مردم خودداری از خرید ماهی قرمز است اما در صورت تمایل باید این آبزی را از مکان هایی که تحت نظارت و تایید بهداشتی دامپزشکی است، تهیه کنند.
وی گفت: مردم باید بدانند که تعویض آب تنگ ماهی قرمز در ظرفشویی موجب آلودگی می شود و بهتر است برای این کار حتماً از دستکش استفاده و در محیط خارج از آشپزخانه انجام شود.
 
دکتر عشرتی، بیماری ماهیان قرمز را به ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی دسته بندی و اظهار کرد: آبزیان آلوده به این عوامل با نارسایی هایی چون پوسیدگی دم و باله، آبله پوستی، تجمع مایعات در بدن یا آب آوردگی شکم، بیماری چشمی، بیماری چرخش، خونریزی پوست، ایجاد انحنا در دم، تغییر محوطه دهان، ایجاد لکه های سیاه در دم، شنای غیرطبیعی، کمرنگ شدن پوست، ریزش فلس ماهی و بلند شدن پوست، برآمدگی های غیر طبیعی در آبشش، خونریزی آبشش، کاهش وزن، کمی تحرک، تحلیل شکم و رنگ پریدگی و انحنا در قسمت قدامی ستون مهره ها، کدورت چشم، بیرون زدگی چشم ها و لکه های پوستی مبتلا هستند.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان تصریح کرد: دسته دیگر بیماری های ماهی قرمز ناشی از عوامل محیطی است که مرتبط با کمبود اکسیژن آب، جیره غذایی نامتعادل و اسیدی یا قلیایی شدن محیط آب و انواع مسمومیت ها است که هر کدام باعث بروز نارسایی و بیماری در آبزی شده و هرگونه تماس با آن ممکن است آلودگی را به بدن شخص منتقل کند.
 

این صفحه را به اشتراک بگذارید